Meny Stäng

☆☆☆

Hem » Uterum
 

Uterum

Uterum säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Uterum billigt online.

 

Uterum San Remo - 3x5.46m

Uterum San Remo - 3x5.46m
54 495 kr

Uterum San Remo - 4x4,25m

Uterum San Remo - 4x4,25m
60 395 kr

Uterum San Remo - 3x4.25m

Uterum San Remo - 3x4.25m
42 595 kr
 

Planera för ett uterum

Tycker du att sommaren är den i särklass bästa årstiden då du kan sitta ute och njuta av varje måltid? Önskar du att det gick att sitta ute längre in på hösten och tidigare på våren? Om du bor i villa eller radhus kan du lösa det hela genom att skaffa ett uterum. Det fungerar som ett mellanting mellan att vistas inomhus och utomhus, och du får dessutom en lite rymligare bostad eftersom uterummet kan användas flitigt för såväl middagar som trevliga spelkvällar med vänner och släkt.

Att tänka på vid val av uterum

Om du har bestämt dig för att du vill ha ett uterum är det dags att fundera över detaljerna. Det finns nämligen en hel del saker som du måste bestämma dig för. Det kanske allra viktigaste att bestämma dig för är hur och när du ska använda rummet. Ska det bara användas under sommarhalvåret för att du och familjen ska kunna sitta ute även när det regnar? Ska det kunna användas på försommaren och en bit in på hösten så att du kan förlänga utomhussäsongen med en månad eller två? Vill du kanske kunna använda uterummet året runt? Det här är en väldigt viktig fråga eftersom det är svaret på den här frågan som avgör om det behövs isolering och i så fall vilken typ av isolering. Behöver uterummet totalisoleras?

Nästa sak att fundera på och kolla upp är om du behöver bygglov för ditt uterum. Om så är fallet vänder du dig till kommunen för att söka bygglov. Du behöver också fundera över vilken typ av golv du ska ha i uterummet. Ska det vara gjuten platta eller ska det vara sten eller kanske trägolv? Har du tänkt använda uterummet även under vinterhalvåret? I så fall kanske det kan vara aktuellt att installera golvvärme? Gjuten betongplatta med installerad golvvärme kan vara ett alternativ om du vill kunna njuta av rummet året runt.

Vilken typ av glas du ska välja styrs också av användningstiden. Om du ska kunna sitta i uterummet utan att frysa när som helst på året behöver du något som kallas säkerhetsisolerglas. Även taket behöver vara väl isolerat för att du ska kunna få behagliga temperaturer i rummet även när det är kallt ute.

Prisnivån för ett uterum

Hur ser då priserna ut för uterum? Det kan naturligtvis variera en hel del beroende på vad du är ute efter och vad du bestämmer dig för att satsa på. Naturligtvis beror det också på om du väljer att bygga uterummet själv, om du köper en byggsats färdig att montera eller om du anlitar snickare som får hjälpa dig ända från grunden till ett färdigt rum.

Om du köper ett rum kan det landa på runt 35 000 kronor men det finns också många varianter som är betydligt dyrare. Det finns många uterum som kostar runt 45 000 kronor men även varianter som kostar en bra bit över 100 000 kronor. Det kan därför vara en god idé att göra vissa kalkyler innan du börjar planera inköpet, så att du vet på förhand hur mycket ditt nya uterum får kosta.